LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

🔹Dünyanın dört bir yanından gelen karmakarışık etnik grupların bir araya geldiği, gelenin dönmek istemeyeceği ve kapitalizmin başkenti Londra'dan
🔸Yaklaşık 1 sene kaldığım bu ülkenin başkenti Londra aslında dünyanın başkenti de diyebiliriz. Birçoğumuz tarafından Birleşik Krallık, Büyük Britanya ve İngiltere, bu üçü karıştırılıyor. Karıştırmamanız için ; İngiltere bir ülke veya bölge, Büyük Britanya; İngiltere İskoçya ve Galler'in birleştiği büyük bir adadır. Ve Birleşik Krallık ise Kuzey İrlanda'nın Büyük Britanya ile birleşmesidir. ve bu üç ülkenin başkenti LONDRA'dır.
🔹2000 yıldır var olan bu şehir, the Tower of London ( Londra'nın Kulesi ) inşaatıyla başlamış ve 1066 yılında tamamlanmış olup gitgide günümüze kadar Londra kapital bir şehirdir. 1066 yılından bu yana yapılan binalar, tarihi eserler, kaleler, parklar vs. insanları gerçekten cezbetmektedir. Londra sadece tarihten ibaret değildir. Ulaşım, eğitim, eğlence, müzeler vs ( bir sürü var ama aklıma gelmiyor )
Peki Londra pahalı bir şehir mi ? 


👁‍🗨Dünyanın en pahalı şehirlerden biridir. Hele hele konaklama...Bu ülkenin ikametgahları villa tarzındadır ama bir katın dairesi küçüktür. İster inanın ister inanmayın 1+1 daireleri bile aylık kirası £700 'dür. Ulaşım konusunda da bir metro veya otobüs bileti bile tek alımında £4'tür. Ama şu kategoriler ucuzdur: Yemek ve Alışveriş. Nihayet yani bir bunlar ucuz olsun değil mi ?

Londra'yı nasıl ucuza gezebilirim ? 


👁‍🗨'Herkes bunu soracaktır eminim' diyerek farkında olduğum için seve seve yanıtlarım efendim. Londra'nın gezilecek yerlerin çoğu birbirlerine yakındır, bu sebeple metro ve otobüs gibi toplu ulaşımların kullanılması gereksizdir. Gezilecek yerlerin uzak olduğu noktalarda metro istasyonuna girişinde ATM mevcuttur. Oradan günlük opsiyonunu seçerek günlük £8 olup bu parayla istediğin yerden istediğin yere istediğin kadar 24 saat boyunca kullanabilirsiniz. 

Ya da;

Londra'da günlük £2 bisiklet kiralayabilirsiniz. Bisikletle Tower Bridge ( Kuleli Köprü ) üzerinden geçmek acayip etkileyici duygular vermektedir. Bisiklet kullanmak %100 güvenlidir.

Londra'da İngiltere'ye ait meşhur yemeklerini göremedim. Nereden görebiliriz ?


👁‍🗨Bunu söylemek ne kadar üzücü bir durum ki bu ülkenin yemek kültürü gelişmiş değildir. Ama ille tatmak istiyorum diyorsanız, Westminster Köprüsü'nün yakınında İngiltere ikonlarıyla süslenen duvarları olan bina göreceksiniz, orayı tavsiye ediyorum. Genelde menülerde 'Fish and Chips' ( Balık ve Patates Kızartması ) görülür. her porsiyonu maksimum £5'tir. Bu sadece burası için geçerli değildir, bütün ülkedeki bu tarz restoranlarda da geçerlidir.

🔸Londra'da her türden müzeler vardır; tarih müzesi sanat müzesi ulaşım müzesi, hatta bitki müzesi bile var o derecede müzeler mevcuttur. Londra'da müzelerden bilgi öğrenmek ücretsizdir.


🔘Londra'da gezilecek yer sıralayacak olursam;
✔️Big Ben
✔️London Eye
✔️Tower Bridge
✔️Tower of London ( Londra Kulesi )
✔️Oxford Caddesi
✔️Regent Caddesi
✔️Trafalgar Meydanı
✔️Leicester Meydanı
✔️St. Paul Katedrali
✔️Madam Tusso
✔️Greenwich
✔️Buckingham Sarayı
✔️Shakespeare Müzesi
✔️Harry Potter Stüdyosu
🔹Big Ben ile Parlemento Binası aynı değildir. Yan yana olsa da bu iki binalar farklı programlar yapılmaktadır. Temel fark ise; Big Ben Kral veya kraliçenin taçlanma töreninin yapılması parlemento binası ise Birleşik Krallığın başbakanı, avamların ve lordların yemin töreni ve siyaset tartışması yapılmasıdır. İkisinin giriş ücreti £18'dir. Kral ve Kraliçenin yaşadığı ev ise Buckingham Saray'dır. Big Ben ile London Eye'nin incisi yapan Westminster Köprüsü Londra'nın tam göbeğidir. O köprüde ister 2 saat ayakta dikil, yine doyamazsınız. Havasına, manzaraya, Big Ben'den gelen tarih kokularına, köprüden geçen çift katlı otobüslerine ve taksilere, doyamazsınız. London Eye ( Londra Gözü ) denen bu dönme dolap turistlerin dönme dolabın en üst seviyesine çıktığında Londra'nın neredeyse her yerini görebilirler. Ayrıca nehrin karşısından London Eye sanki direksiyonmuş gibi direksiyonu çevirme pozu verilesi fotoğraf çekilesi bir yerdir ve geceleri de renk gösterisii de yapılıyor. Big Ben ile Buckingham Sarayı arasında caddeden geçerken Londra'nın en meşhur ikonu olan telefon kulübeleriyle dolu olup bol bol fotoğraf çekilesi manzara eşliğinde gezebilirsiniz.








🔸Londra'nın en eski ve ilk köprüsü Londra Köprüsü, kuleli köprü olarak da denilebilir. Bu köprü açılıp kapanma özelliği olup tamamen sıfır elektrik tüketerek ve mekaniksel olarak açılıp kapanır. O mekanizma hareketleri incelemek için köprüye girişi £4 karşılığında görebilirsiniz.






🔹Kuleli Köprü'ye yakın Shakespeare Müzesi ve St. Paul Katedrali görülebilir. Ünlü İngiliz edebiyatçısı Shakespeare'nin önemli eserleri, değerli kalemler, nesneleri vs görülebilir. Ayrıca Shakespeare'nin yaşam şartlarını da bu müzede hissedebilirsiniz.
Girişi £6
St. Paul Katedrali Birleşik Krallığın en eski ve aynı zamanda en büyük katedrali olup kapasitesi 3500 kişiliktir. Bu katedral, İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük hasara uğramıştır ve savaş sonrası restore edilip modern hayattaki katedral yapısı olarak gösteriliyor.

🔘Başlangıç Meridyeni Greenwich ve Parkı


🔸Bu şehrin en güzel parklarından biridir ve değişik ağaçlar görülebilir. Parkta yürüyüş sonrası 'Gözlem Odası' ve başlangıç meridyen çizgisini göreceksiniz. Meridyen çizgisinde İstanbul'u görmek ne kadar da göğüs kabartıcı duygu.









🔘Harry Potter Stüdyosu
🔹Hele hele Harry Potter hayranıysanız doğru yerdesiniz. Filmin her serisinde gördüğünüz tüm nesnelerin hepsi bu stüdyodadır. Ve evinize getirmek istediğiniz Harry Potter'in tüm nesnelerin maketleri de buradan alabilirsiniz. 
Girişi £40



🔸Bu şehirdeki turistik yerleri bağlayan caddelerde de yürümek inanılmaz bir duyguya sahiptir. O caddelerin bazıları ise Oxford Caddesi ve Regent Caddesi , bu caddeler Londra'nın en güzel caddeleri olup her bir yandan farklı kategoride dükkanlar, restoranlar, barlar görülebilir. Hatta bu caddeleri de bağlayan meydanlarda da gece yarısına kadar eğlence bitmez. Müzik, dans, gösteriler vs..



🔹Sonuç olarak Londra kesinlikle kapitalizm havasını almak için gidilmesi tavsiye edilir ve bu şehirden dönmek istemeyeceğinizden kesinlikle şüphem yoktur. Çok mu yazdım ? Umarım zevk almışsınızdır....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LÜKSEMBURG

ALMANYA