PARİS, FRANSA

🔸Kendinizi ünlü hissedeceğiniz ve romantizmi yaşayacağınız şehir Paris'ten...


🔹Hep düşünmüşümdür acaba Paris'i nasıl yazarım, hissettiklerimi kaleme nasıl dökebilirim diye, sonunda başardım. Umarım siz de keyifle okursunuz bloğumu.



🔸Dünya'nın en popüler, turistlerin her senesinde ziyaret eden, Seine Nehri'nin büyülü şehir, 'Işıklar Şehri' ( sebebi geceleri aydınlık yaratan ışıklarının değişken olması ) göz kamaştırıcı mimarileriyle dolu, caddelerdeki ışıldayan kafelerle dolu ve sık sık parfüm kokusunu alacağınız şehir Paris'i aklınıza getirdiğinizde hep romantizm geliyor değil mi ? Evet, benim için de öyle. Bir yandan da kendinizi ünlü hissedebilirsiniz. Sanki kırmızı halı sizin ayakkabınızın ucuna doğru serilmiş gibi. Evet gerçekten öyle. Dünyanın dört bir yandan ünlüler de bu şehre ziyaret etmektedir. 



🔹Paris'e en güzel aileyle ya da sevgilinizle gitmektir. Tek başına giderseniz size soğuk gelebilir.



🔸Paris'e gitmeden önce insan hep pahalı olduğundan endişe etmektedirler. Paris, gördüğüm kadarıyla Türkiye'ye göre evet pahalı, hatta Avrupa'nın en pahalı şehirlerden biri, ama dikkatli bir şekilde harcarsanız pahalı olmaz.

⚠️Not: Fransızlar İngilizce bilmemekte olup dil konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.
👁‍🗨Paris'i kısa özetleyecek olursam ve gezilecek yerleri sıralarsam;


✔️Louvre Müzesi
✔️Eyfel Kulesi
✔️Zafer Anıtı ( Triumph )
✔️Notre Dame Katedrali
✔️Şanzelize
✔️Disneyland


🔘Dünya'nın en popüler müzesi Louvre Müzesi
🔹Leonardo da Vinci'nin eseri olan, çok otantik ortamlara sahip olan ve hafif sırıtan Mona Lisa göreceğiniz bu müzeye turistlerin son derecede ilgisini çekmektedir. Ayrıca Paris deyince ilk akla bu müze gelir. 

🔸( Paris'e gittiğimde Louvre müzesi servis dışıydı, bu sebeple hayal kırıklığına uğradım ve çok fazla bilgim yok sadece bildiklerimi yazdım )


🔘Dünya'nın en güzel kulesi Eyfel Kulesi
🔹Ahhhh bakmaya doyamadığım, her kattaki balkonlardan farklı manzarayla karşılaşacağımız Eyfel Kulesi'ni yazmak ne kadar güzel bir duygudur. Gustave Eiffel tarafından tasarlanmış, kulenin en üst tepesindeki ucun sonlu olmayan ve tamamen matematiksel tasarımı yani logaritmik ifadelerini kullanarak tasarlanmış olup, inşaatı işlenmiş demir malzemesi kullanılarak 1887 yılında tamamlanmıştır. 


🔸Kulenin önündeki parkta izlerken doyamadığım, yemyeşil çimlerin üzerinde yaslanmışım bir yandan derin bir nefes almışım bir yandan da üst ucundan aşağıya şehre huzur yayan kenarlara bakarken o kadar etkilendim ki ben, ben değildim. Ayrıca poz verilesi bir yerden fotoğraf da çekilebilir. Kulenin en üst ucundaki bulunan antendir ve bu anten şehrin her dört bir yandan iletişimi sağlanabiliyor.
Eyfel Kulesi'ne çıkmak için her 4 köşesinden binilen asansörler vardır. Çıkış €20'dir. Tabii muhteşem şehir manzarasını göreceğiniz bu kule için çıkmaya kesinlikle değerdir.








🔘Güneş ışığın yayılmış şeklinde olan her caddenin buluştuğu meydan Triumph 

🔹Zafer Anıtı, I.Napolyon’un zaferi anımsatmak amacıyla tasarlanmış olup bu meydanın her bir yandan güneş veya yıldızın ışığı yaymış şeklinde caddeleri olan ve birçok etkinlik kutlamaları yapılan meydandır.





🔘Şehrin ruhu Notre Dame Katedrali

🔸Ülkenin ruhsal, tarihi ve coğrafi olarak anlamda da merkezidir. 'Tarih ve Sanatın Katedrali' olarak da bilinen bu katedral Roma İmparatorluğu döneminde yapılması düşünülmüş ve inşaatı tam 140 yıl sürmüş olup 1334 yılında inşaatı bitmiştir. Son derece ilginç, değil mi ? Bence de... Tüm bunlara karşın turistlerin de en popüler yerlerinden biridir.





🔘En aktif cadde Şanzelize

🔹Dünyanın en güzel, en lüks ve moda deyince ilk akla gelen caddeleri arasında ilk sırada yer alan Champs-Élysées, 2 kilometrelik bir cadde olup caddenin her kenarında ünlü kafeler, restoranları görebilirsiniz. Şaşırabilirsiniz, kafelerde oturan kişiler genellikle caddeye doğru bakarlar.( Sinemadaki oturuş şeklindedir. )



 🔘Şehrin en eğlenceli merkezi Disneyland 

🔸İster çocuk ol ister yetişkin ister yaşlı da olun ama burada her yaşta aynı hislerini aynı duygularınızı yaşayabileceğiniz ve Avrupa'nın en eğlenceli mekanlarından biridir. Disney kahramanlarının geçtiği noktaları burada olup korku tünelleri, film gösterileri, animasyonlar, havai fişek gösterileri gibi birçok aktivitenin gerçekleştiği yerdir. Buradaki favorim kesinlikle Karayip Korsanların bulunduğu bölgedir. 

Girişi €90

✔️Pahalı geldi değil mi ? Hiç merak etmeyiniz, bu €90'ü 24 saat boyunca istediğiniz kahramanları görüp istediğiniz bölümlerden geçerek istediğiniz kadar eğlenebilirsiniz.

👁‍🗨Disneyland'a Paris'ten nasıl gidilir?
🔹Paris Lyon Garı'ndan her 15 dakikada bir kalkan tren seferleri olup ücreti tek gidiş €6 olup süresi 50 dakikadir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

LÜKSEMBURG

ALMANYA