FİLİBE,BULGARİSTAN


🔹Yemyeşil ve taptaze oksijene doyamayacağınız ve 2019 Avrupa Kültür Başkenti Filibe'den selamlar..

🔸Bulgaristan,tarihinde ilk defa yurtdışı yapmış olduğum ülkedir. İlk defa yurtışına çıkmış olmamın mutluluğu şimdiki mutluluğumdan az olsa da kendi kendime sakin ve huzur ortamda bulunmam gerektiğimi öğrendim. Ailemin ve akrabalarımın çoğu doğduğu bu şehirde kesinlikle SESSİZLİK ve HUZUR arayabilirsiniz.
 
🔹Bulgarcası Plovdiv olan Filibe, Bulgaristan en eski şehirlerden biri olup ismi Roma İmparatorluğu'ndan Makedon Philippopolis olarak anılmaktadır. ( Son fotoğraftaki resim Antik Çağ'dan kalma olan miras Philippopolis Antik Tiyatro Filibe'nin şehir merkezindedir.). Hemen hemen 3 çağdan etkilenen bu şehir, turistleri cezbedecek ünlü bir destinasyondur.













🔸Şehir merkezindeki yerlerin çoğu Osmanlı Devleti'nden kalma konaklar, camiiler ve caddedeki rengarenk eski binalar görülebilir. Hemen karşısında da Alyosha heykeli görülmektedir. Alyosha, Ukrayna soyundan olup heykeli Bulgaristan'ın 1954-1989 arasındaki Komünizm döneminde dikilmiştir. 



☑️İstanbul'dan nasıl gidilir? 
✔️Birçok ulaşım çeşidi vardır. Trenle, otobüsle, arabayla vs. En çok trenle gitmesi tavsiye edilir. Halkalı-Sofya ekspressiyle giden trenler Filibe'de de duraklamaktadır. Otobüsle sadece Metro firmasıyla gidilebilmekte olup fiyatı 90 TL'dir. 
🔹Hazır gitmişken Asenovgrad'a da gidilmesi tavsiye edilir. Asıl sessizlik ve huzur buradadır. Ürünler, restoranlar, barlar vs. diğer büyük şehirlerden daha ucuzdur. Gitmişim Vasil Levski Köprüsü'ne, Rodop dağlarından esen taptaze oksijeni derin bir nefesle alırken kendimi görüyordum. Akşam olmuş arkadaşlarımla ve kuzenlerimle gitmişiz bir 'Чорбаджийска Софра' ( Çorbaciyska Sofra ) restoranına, oturmuşuz, yemek yemişiz, içmişiz ,muhabbet etmişiz, kahkaha atmışız 'aman Allah'ım en kötü gün böyle olsun' diyordum. Yani eğlence arıyorsanız bu restorana gidiniz. 




🔸Asenovgrad’da, 1200 yıllarda yapılan en eski kalelerden biri ve Kral Ivan Assen II tarafından yapılan Asenova Kalesi ünlü olup Asenovgrad şehir merkezinden 4-5 km güneyinde konumlanmaktadır ve gidilmesi kesinlikle önerilir. 





☑️Asenovgrad'a nasıl gidilir ?
✔️Trenle gidilirse Plovdiv Tren İstasyonundan 2 saatte bir giden tren 25 dk süreyle Asenovgrad'a 4 Bulgar Levası ile varıyorsunuz.

🔹Küçücük bir köyde huzur veren ortam için Asenovgrad’a mutlaka gidilmesi önerilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

LÜKSEMBURG

ALMANYA