VİZE NASIL ALINIR ?



Yurtdışına seyahat edecek gezginlerin birçoğunu korkutan veya gitmekten vazgeçiren evrak: VİZE
🔹Birçoğumuz hayal ederken mutlaka vazgeçirecek derecede bir engel çıkacaktır, o da 'vize'. Ama ne olursa olsun vazgeçmemeye çalışın, hele hele hayal ettiyseniz...
👁‍🗨Peki nedir bu vize ?
✔️Vize, gideceğiniz ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından alınan resmi izindir. Yani bazı ülkelere elinizde pasaport da olsa elini kolunu sallayarak ülkeye giremezsiniz.
Genel anlamda vize, yolcunun gideceği ülkeye olan istihbaratı açısından çok önemlidir. Bazı ülkelerin dış politikasına göre hareket etmektedir, bazıları da ülkenin veya yolcunun güvenliği için uygulanmaktadır.
👁‍🗨Gideceğimiz ülke bizden vize isteyip istemediğini nereden bulabiliriz ?
✔️İki yolu vardır:
☑️ Gideceğiniz ülkenin resmi Dışişleri Bakanlığı web sayfasından
☑️ Arama motorlarına 'Passport Index' yazarak bulabilirsiniz.


🔸Eveeet buldunuz, bazıları vize istiyor , bazıları eVisa (Elektronik Vize) ve bazıları da varışta vize istiyor. En çok mutlu edici şey de vize istemeyen ülkeler olması....
🔹Gideceğiniz ülkeye vize istenmiyorsa, pasaportunuzu alıp elini kolunu sallaya sallaya o ülkeye girebiliyorsunuz. Ama ne olursa olsun her durumlara şahit olmaya hazır olun, sınır dışı edilebilme ihtimali ( bu tamamen gideceğiniz ülkenin dış politikasına bağlı, mesela Sırbistan'a gittiyseniz Kosova'ya giremezsiniz, her ikisi de vize muafiyeti olsa da. ) ve ülkeye girmeden önce bir süre bekletilme ya da sorguya alma olayına karşı karşıya gelebilme ihtimali yüksektir. İki ülke birbirine düşman olsa da o iki ülkeye de gitmek istiyorsanız, birine gidip döndükten sonra pasaportunuzu yenileyip diğer ülkeye kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.
👁‍🗨Vize istendiğinde vizeyi nereden ve nasıl alabiliyoruz ?


  • ✔️ Büyükelçilik 

  • ✔️ Başkonsolosluk 

  • ✔️ Konsolosluk 

  • ✔️ Vize ofisleri
bunlardan birinden alabiliyoruz. İkamet ettiğiniz yere bunlardan biri yakınsa oraya gidiyorsunuz, başvuruda bulunup istenen evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamak zorundasınız. Evraklardan herhangi biri yanlış veya eksik teslim edildiyse red alma ihtimaliniz yüksektir. Başvuru kabul edildikten sonra bazı konsoloslar mülakata çağrılması muhtemeldir. Mülakat esnasında sakın ama sakın panik yapmayınız korkmayınız, aksine vizeyi reddederler. Mülakatta sorulması muhtemel olan sorular: 
☑️ Kendinizden bahseder misiniz ? 
☑️ Bu ülkeye neden gitmek istiyorsunuz ? 
☑️ Ne kadar sürede kalacaksınız ? 
☑️ Uçak ve konaklama rezervasyonlarınızı gösterebilir misiniz? 
Hepsini sakince açıklayınız ve 4. soruya detaylı bir şekilde cevap veriniz ki kendi ülkenize döneceğine inandırıcı olun. Reddedildiyseniz de üzülmeyiniz, bu 'hayatım boyunca bu ülkeyi göremeyeceğim' anlamına gelmez, bir sonraki başvuruda vize alacağınıza inanın...


👁‍🗨Gideceğimiz ülke şahsi pasaportumla eVisa (Elektronik Vize) istiyor. eVisa'yı nereden ve nasıl alabiliyoruz?
✔️Vize ile eVisa aynı prosedürlerden geçmektedir. eVisa işlemi normal vizeden daha kolay ve daha hızlıdır. Aradaki iki farkı vardır, eVisa konsolosluğa, büyükelçiliğe gitmeksizin internet üzerinden (genellikle gideceğiniz ülkenin resmi dışişleri bakanlığının web sayfası) başvuru formunu doldurup gerekli evrakları ( sadece pasaport bilgileri ve fotoğraf istenir.) belirli bir boyutu geçmeyecek derecede yüklenir ve vizeniz hazır olur. İkinci fark eVisa, pasaportunuza işlenmeme avantajı sağlanması.
🔸Varışta vize alma durumunda ise; kendi ülkenizde, seyahat etmeden önce herhangi bir vize başvurusunda bulunmaksızın veya herhangi bir işlem görmeksizin pasaportunuzu alıp sınırda veya havaalanında vizeyi ücret karşılığında kolayca alabiliyoruz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

LÜKSEMBURG

ALMANYA